blomba

Alla inlägg den 7 mars 2011

Av Maria Blomberg - 7 mars 2011 19:25

Då var första dagen på barskolan avklarad, och det verkar som om det kan bli riktigt skoj faktiskt, vi är bara 4 st i gruppen och 2 extra som läser lite då och då om jag fattade rätt.

Vi började med att gå igenom grunderna och sånt där, vilka glas man kunde ha vad i och lite andra grunder. Efter det hade vi en genomgång på olika spritsorter ocg deras tillverkare, vart dom kom ifrån och sånt, och där blev jag helt snurrig kan jag lova er, visst fattar man att det finns mycket olika sprit sorter, men inte så många, helt galet..

Sen fick vi gå in bakom baren och börja hälla ur droppkork, räkna och sånt där, free pour som det så fint heter, hålla flaskan rätt, räkna och sen cut off, svårare än man tror faktiskt, eller upp till 5 cl gick de bra, men 6a och uppåt var lite krångligare. Vi fick även testa på shakern och rör-metoder vilket var rätt enkelt, bara göra som det ser ut liksom :)

Men sen, efter de, kom vi till kanske det roligaste och svåraste, flair! sjukt kul, men riktigt riktigt svårt, har rätt ont i händerna nu kan jag lova, men öva öva så jävlar, fast om jag får säga det själv så var jag lite bra på det faktiskt :P hehe..


Så sammanfattning på dagen gick det bra och var skoj, eller aa nästan allt gick bra, förutom när jag gick till coop på lunchen för att handla något att käka, så visade det sig att jag låg back på mitt konto, vilket var riktigt pinsamt, men med snälla nära och kära lyckades jag till slut att gå och handla några bananer så att jag fick något i magen iaf, och nu har jag handlar skorpor och nudlar, så nu jävlar klara jag mig nog :P hehe


Naj nu skall jag tillbaka till pluggandet, fick läxa idag som vi skall kunnaa rabbla imorgon och skriva på onsdag, så plugga plugga plugga!


See ya later :)

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards